Лазерна машина P серия

P СЕРИЯ

 

Р-серията на BODOR е машина за разкрой на листов материал чрез лазерно рязане по фиброоптична технология. Тя разполога с две бързо сменящи се работни маси, което позволява непръкснат процес на лазерно рязане. Машината е изцяло закрита предпазвайки служителите от вредни лазерни отблясъци и лъчения. Файбър лазера P-серия е решение за всеки бизнес с високи стандартни за сигурност и висока ефективност на лазерното рязане. Предлагат се различни компоненти на машината за лазерно рязане според нуждите и предпочитанията на клиента.

P-серията е най-популярната машина за лазерно рязане на БОДОР, тя предоставя високо ниво на защита и здраве на работното място, като не отстъпва по показатели на останалите. Изцяло закритият дизайн позволява отвеждането на финните прахови частици в следствие на лазерното рязане, както и вредните газове и емисии при разтопяването на метала.

УНИКАЛНА, ИНТЕГРИРАНА ЧУГУНЕНА РАМКА

ЧУГУНЕНА РАМКА

Лесна за мултиплициране

Изработката на чугунената  рамка се осъществява чрез изливане в шаблон, като това води до нейното лесно мултиплициране при производство, вгражда формата и премахва нуждата от снадки

Трайност

Използва се чугун с графитни добавки, чиято якост на опън е не по-малка от 200 MPa (20 kgf / mm²) * 3. Високото съдържание на въглерод води до висока якост на натиск и до висока твърдост. Доброто поемане при удар от своя страна гарантира устойчивост при износване. Чувствителността при ниска температура и минималната деформация на леглото намаляват загубата на консумативи при употреба, така че точността на машината се поддържа на най-високото ниво за дълго време и няма деформация в жизнения цикъл.

Автоматична смяна на дюзите

Автоматична подмяна на дюзите

Използването на пълната и точна система за контрол може да осъществи автоматичната смяна на дюзите в зависимост от това какви трябва да бъдат за различните материали и дебелини, като това спестява времето за ръчна смяна и подобрява ефективността на обработката, правейки я интелигентна и удобна. Най-новите автоматични функции за калибриране и почистване може да постигнат съвършено автоматично лазерно калибриране на главата и почистване на дюзата, премахвайки нуждата от многократна ръчна смяна. Високопрецизната задвижваща система осигурява надеждна точност и стабилност на замяна, за да се гарантира безопасност. Напълно затворената защита на механизма обезопасява самите части и подобрява сигурността на персонала.

Освободете вашите ръце, Насладете се на автоматично фокусиране

Лазерна глава за автоматично фокусиране

Автоматично фокусиране

Приложимо за различни фокусни разстояния, които се контролират от системата за управление на машината. Фокусната точка автоматично ще бъде регулирана при процеса на рязане, за да се постигне най-доброто качество на рязане на метални листове с различни дебелини.

Освободете ръцете си

Освободете ръцете си, фокусното разстояние се контролира от операционната система. Не е нужно да се прави ръчно настройване. Автоматичното контролиране ефективно предотвратява грешки или повреди, които обикновено се причиняват при ръчната работа.

Бързина

Когато ползвате технологията Bodor Lightning, времето за първоначалния срез на листа е кратко, тъй като се запазва 90% от времето на среза. Bodor Lightning комбиниран с Bodor Genius задвижва нов процес, при който среза не се влияе от качеството на материала и постига перфектно рязане с най-точен срез; Икономичността на машините работещи на газ и електричество, води до спестяване на вашите разходи.

Когато изплозвате различни материали или листове с различна дебелина, ръчната настройка на лазерната глава довежда до ръчното регулиране на фокусното разстояние, което е много неефективно; Автоматичното настройване на лазерната глава води до разчитане на параметрите които са зададени и запаметени в системата.

Точност

Увеличава точността на фокусното разстояние при извършване на среза, като задавава фокусно разстояние на среза и отделно фокусно разстояние на самото рязане. По този начин изключително се повишава точността при рязане.

Трайност

Вградената двойноохлаждаща система осигурява постоянна температура на колиматорните и фокусиращите компоненти като предпазва лещите от прегряване и  удължава живота им.

Контрол чрез сензорно докосване

Елегантност на външния вид

Новият 21,5-инчов сензорен дисплей има по-голяма площ и включва сензорна функция за по-голямо удобство. Взаимодействието между дисплея на потребителския интерфейс и масата прави работата по-точна и прецизна. 

Безжично оборудване за дистанционно управление

Големината на Мобилния дисплей позволява той да се хване с една ръка

Елегантната му форма е удобна за употреба

Благодарение на ергономичния си дизайн мобилния дисплей на машината по всяко време може да бъде поставен в предназначената за това поставка, като това прави употребата му по-лесна и удобна

Екологично чисти и здравословни

Пълно защитно покритие

Пълната затворена платформа засилва сигурността. Защитните очила защитават работниците от лазерната радиация. Системата за автоматично събиране на дим и прах е щадяща за околната среда. 

Лазерна машина P серия p-2

Спестяване на време и намаляване на усилията

Две маси

Смяната на масите се осъществява за 10 сек. – най-доброто постижение в индустрията. Бързият обмен между двете маси значително подобрява ефективността на работата. Системата зъбна рейка – зъбно колело има по-добра устойчивост и по-висока точност, спестявайки време за подаване на материала, което прави работата по-ефективна.

Лазерна машина P серия p-2

ИЗЛЯТА ГРЕДА ОТ АЛУМИНИЙ

Отлично решена като обработка и завършек, напречната греда притежава добра цялост, твърдост, качество на повърхността, якост и еластичност. Металните характеристики на алуминиевата сплав – леко тегло, здравина и податливост са ефективни при високоскоростното рязане на различни графики, изискващи висока точност. Благодарение на ниското тегло на напречната греда се гарантира висока скорост, ефективност и качество при обработката на листовия материал.

Bodor Pro 2.0

Операционната система R&D съвършено съчетава висока ефективност и лесно управление с възможността да изпълнява широк спектър от многообразни задачи

Операционната система R&D може да реализира интелигентно оформление на графичното рязане и да импортира множество графични формати, оптимизирайки процеса на рязане, като автоматично разпознава формата и изрязването на детайла. Системата за управление прави най-доброто логическо решение и взаимодействие със софтуера, повишавайки ефективността на използването на металните листове и намалявайки техните отпадъците. Опростената и бърза операционна система, както и ефективните и точни инструкции за рязане подобряват практическата работа на потребителя.

Дизайн

Естетиката бе въведена в индустриалната идентификация, перфектна комбинация от технологии и естетика

Изработката с изпечена боя  и сребърна декорация, съгласувана с диамантеното рязане от закалено стъкло и дизайна на бялата ламарина на машината е адмирирана от потребителите в цял свят.
Работното място е чисто, подредено и спестява място.

Функции

Тежкото легло прави оборудването по-стабилно при работа, а леката напречна греда работи по-бързо. Идеалният промишлен дизайн е в унисон с машиностроенето. Висококачествената софтуерна система за управление на осигурява на оборудването много висока точност на рязане. Машината притежава по-удобна оперативност, по-стабилна производителност, по-трайно качество, по-висока ефективност на рязане и не на последно място по-широко приложение.

Интелигентна защита на хода 

Автоматичният контрол върху диапазона на хода на напречната греда и режещите части, запазва хода да се движи в рамките на диапазона на машинната. Двойните гаранции за фиксираните ограничители значително подобряват състоянието на оборудването и личната безопасност, като минимизират рисковете при използване.

Допълнителна алармена функция за ниско налягане на газ

Измерването на налягането на газа в реално време ви позволява да активирате аларма, когато стойността на налягането е под оптималната. Това гарантира точност и ефективност на рязане, навременна смяна на газа.

WIFI дистанционна интелигентна помощ

Глобалната обратна връзка в реално време позволява незабавен анализ на грешки и отстраняване на неизправности.

Модул за защита от ново поколение

Контролирането на разстоянието от лазерната глава до обработвания детайл по време на процеса на рязане помага да се намали рискът от сблъсъци. Лазерът ще спре срязването при сблъсък с плочата. Модулът за безопасност намалява възможността за авария и подобрява ефективността на рязане.

Интелигентна алармена система

Системата генерира алармен сигнал и я изпраща през интерфейса към центъра за управление, когато възникне неизправност в оборудването. Ранното отстраняване на неизправности на оборудването и намаляването на скритите опасности води до увеличаване на ефективността при отстраняване на неизправности.

Автоматична система за смазване

Автоматичната система за смазване осигурява своевременно и ефективно смазване на оборудването, за да се осигури нормална и високоскоростна работа и има алармена функция при ниски нива на течности. Системата значително подобрява точността на рязане и ефективно удължава живота на трансмисионния механизъм.

Машините отговарят на изискванията на широката промишленост за изработка на части приложими в повечето отрасли, гарантиращи точност и стабилност на работа. В момента лазери за  рязане на метал са широко използвани в електрониката, електричеството, механичния хардуер, новата литиева енергия, опаковането, слънчевата, LED, автомобилната промишленост и други.

Параметри на продукта

Модел P3015 P4020 P6015 P6020 P6025 P8025
Работна площ
3000*1524mm
4000*2000mm
6100*1524mm
6100*2000mm
6100*2500mm
8100*2500mm
Мощност на резонатора
6000w/4000w/3000w/2000w/1500w/1000w
Точност на позициониране по оси X/Y
0.03mm
0.05mm
Точност на препозициониране по оси X/Y
0.02mm
0.03mm
Макс. интерполирана скорост по оси X/Y
140m/min